Care este legătură dintre lalele și coronavirus?

În multe instanțe, oamenii par să fie mai periculoși decât noul coronavirus. Vorbim aici de cei care golesc rafturile magazinelor ca apoi să arunce mâncarea la gunoi. Sau de cei care cred ca pandemia este o invenție și distribuie informații conspiraționiste. Mai sunt și persoanele care nu respectă regulile distanțării sociale, punându-se atât pe ei cât și pe cei din jur în pericol. Astfel de persoane sunt și motivul pentru care autoritățile japoneze au fost nevoite să taie peste 80.000 de lalele.

În orașul Sakura, din Japonia, are loc în fiecare an festivalul lalelelor. În mod normal, orașul este împânzit de turiști și localnici care vin sa admire lanurile de lalele colorate și morile de vânt construite pentru a celebra 400 de ani de relație între Japonia și Olanda.

Festivalul a fost anulat în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Dar, în ciuda acestui fapt și a recomandărilor de distanțare socială, câteva sute de oameni au decis să viziteze totuși câmpul de lalele și să organizeze propriul festival.

Pentru că nu au putut închide perimetrul, autoritățile nu au găsit altă soluție decât să taie cele 80.000 de lalele pentru a nu mai da oamenilor un motiv să viziteze zona și să limiteze răspândirea virusului.

Nu a fost o decizie ușoară, au recunoscut oficialii, dar a fost una necesară pentru binele tuturor.

Mai multe persoane s-au plâns, susținând că oficialii ar fi putut măcar să doneze florile în loc să le taie pur și simplu. Cei mai mulți cred, însă, că decizia a fost una practică și necesară.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.