Considerate delicatese în țările din sud-estul Asiei și apreciate pentru valoare nutritivă bogată, insectele comestibile nu sunt cea mai apetisantă opțiune pentru europeni. Lucrurile s-ar putea schimba cât de curând. Începând din această toamnă, vom putea vedea în magazinele din Uniunea Europeană produse pe bază de insecte.

Este așteptat ca până la sfârșitul lunii mai Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor să aprobe comercializare insectelor pentru consumul uman, scrie The Guardian. Asta înseamnă că pe rafturile magazinelor din Europa veți putea găsi curând produse pe bază de insecte, precum greieri, lăcuste și coșari, dar și viermi.

Este Europa pregătită pentru insecte comestibile

Comercializanții de insecte comestibile sunt optimiști și cred că intrarea acestor produse pe piața din Europa va fi un succes. Aceștia consideră că insectele ca alimente au un potențial enorm, mai ales datorită conținutului ridicat de proteine.

Mai mult, insectele comestibile nu sunt chiar o noutate în Europa. Țări precum Belgia, Marea Britanie sau Finlanda au putut găsi mici lacune în legislație care le-a permis să comercializeze diferite produse pe bază de insecte.

Insectele ca alimente sunt interzise pentru moment în țări ca Spania, România, Italia și Franța.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.