Statul roman a castigat procesul cu fratii Micula, doar ca guvernul PNL a facut deja plata catre acestia, iar PSD profita de ocazie pentru a lansa un atac.

Fratii Ioan si Viorel Micula au pierdut procesul intentat impotriva statului roman, prin care acestia ridicau pretentii de 400 de milioane de euro. Decizia a fost data de catre tribunalul international de arbitraj de la Washington, iar anuntul a fost facut de firmele de avocatura ce au reprezentat Romania in acest proces.

Decizia de acum incheie arbitrajul pe care fratii Micula l-au initiat in 2014, in baza Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Suediei cu privire la promovarea si protejarea reciproca a investitiilor.

PSD profita de oportunitate

Decizia definitiva a tribunalului de la Washington, desi favorabila pentru statul roman, pune guvernul in dificultate. Asta deoarece PNL s-a grabit sa achite cei 300 de milioane de euro catre fratii Micula, iar PSD speculeaza acum acest eveniment.

Intr-o postare pe pagina oficiala a partidului, social-democratii spun ca prin plata acelei sume, a fost crescut artificial deficitul bugetar.

De asemenea, PSD intreaba retoric daca "va recupera Guvernul PNL banii de la fratii Micula la fel de repede pe cum i-a dat?"


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.