"Romania are guvern. Chiar daca sunt premier interimar, echipa guvernamentala isi face datoria cu profesionalism si dedicare si rezolva toate problemele care trebuie rezolvate la nivel guvernamental", a declarat Ludovic Orban.

"In ceea ce priveste componenta delegatiei care va reprezenta PNL la consultarile de la Cotroceni, echipa va fi formata din presedintele partidului, subsemnatul, prim-vicepresedintii Rares Bogdan, Raluca Turcan, respectiv Iulian Dumitrescu, si secretarul general al PNL, Robert Sighiartau. Mandatul delegatiei este foarte simplu. Are mandat deplin de a purta discutii cu presedintele Iohannis iar PNL va sustine decizia care va rezulta in urma consultarilor dintre delegatia PNL si presedintele Romaniei", a mai spus Orban.

"Am vazut atatea nume de posibili premieri, asteptati decizia presedintelui", a precizat premierul interimar.

"Practic, eu am depus mandatul care mi-a fost incredintat de presedintele Romaniei ca urmare a nefinalizarii procedurii de investire in termenul prevazut de regulamentul celor doua Camere. M-am prezentat in data de 10 cu lista membrilor guvernului, cu programul de guvernare (...) ministrii au facut fata cu brio audierilor maraton, nu s-a reusit finalizarea procedurii in termenul de 15 zile datorita boicotului parlamentarilor PSD care nu s-au prezentat la lucru. Au chiulit de la sedinta de plen la care trebuia sa aiba loc votul de investitura. Am depus mandatul pentru a permite reluarea procedurii", a mai spus Ludovic Orban.