Autoritatile nu au de unde sa achizitioneze echipamente de protectie in cazul in care va fi o epidemie de coronavirus. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta spune ca se fac eforturi uriase pentru a putea completa stocurile.

Raed Arafat indeamna populatia la calm si asugura ca exista bani pentru achizitionarea materialelor necesare. Vorbim despre 400 de milioane de euro, o suma alocata doar pentru situatiile de maxima urgenta, potrivit antena3.ro.

"Peste tot e o problema legata de stocuri. Peste tot exista probleme cu echipamentele de protectie. Si acolo unde erau mai devreme, deja le-au consumat si au luat si din alte parti. Acum se lucreaza pentru completarea acestor stocuri de unde putem achizitona. Asta dezbate astazi OMS-ul, exista o discutie cu Comisia Europeana. Noi am avut stocuri, am inceput sa le folosim, inca mai avem cantitati pe care putem sa le folosim pana le vom completa", a spus Raed Arafat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.