Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ, luni, renominalizarea lui Costel Alexe pentru functia de ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, in Guvernul Ludovic Orban II.

Astfel, membrii Comisiei pentru Mediu si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, respectiv cei din Comisia pentru Mediu si Comisia pentru Ape, Paduri, Pescuit si Fond cinegetic din Senat s-au exprimat "impotriva" cu 17 voturi, "pentru" cu 15 voturi, respectiv o abtinere in ceea ce priveste validarea lui Alexe.

Luni, marti si miercuri, ministrii propusi pentru a face parte din Guvernul Orban II sunt audiati in comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit Regulamentului sedintelor comune ale Parlamentului, fiecare candidat pentru functia de ministru este audiat, in sedinta comuna, de comisiile permanente ale celor doua Camere al caror obiect de activitate corespunde sferei de competenta a viitorului ministru.

In urma audierii, comisiile vor intocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Guvernul Orban I a fost demis, in data de 5 februarie, printr-o motiune de cenzura depusa de PSD, potrivit Agerpres.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.