Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat, sambata, ca a primit raportul ce cuprinde comunicatiile Jandarmeriei din seara de 10 august 2018, acesta urmand sa ajunga la DIICOT in cursul zilei de luni.

"Eu le cerusem pana vinerea trecuta. Le-am primit aseara, tot vineri. Din 250 de ore au fost desecretizate 248 - doua ore care cuprind informatii si detalii cu privire la alte institutii, dispozitive de forta sau informatii care sunt, sa spunem, secrete de serviciu legate de alte structuri. Dar cele doua ore (...) nu fac referiri importante pentru cursul evenimentelor din 10 august 2018. Cele 248 de ore care au fost desecretizate sunt concludente, fac o devoalare completa a actiunii din 10-11 august si luni dimineata vor fi inaintate DIICOT-ului", a declarat Vela, sambata, la postul DIGI 24.

El a precizat ca Parchetul Militar a solicitat MAI si Jandarmeriei de mai mult timp aceasta desecretizare, insa au fost refuzati, iar cei care au pus piedica desecretizarii vor trebui sa dea niste "explicatii administrative".

"Parchetul Militar a solicitat MAI si Jandarmeriei inca de acum un timp si au fost refuzati. Acum, am solicitat desecretizarea inca de la inceputul mandatului meu, s-a taraganat pana aseara. Asadar, puteam trage concluzia ca cineva nu a dorit desecretizarea lor, dar pana la urma s-a implinit. (...) Jandarmii din structurile MAI care au pus piedica la desecretizare in perioada urmatoare vor da niste explicatii administrative", a spus Vela, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.