"Banat

Vremea va fi mai calda decat in mod normal in intervalul 25-29 noiembrie, cand in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 14...15 grade. In intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de racire treptata va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade. Ulterior, pana pe 8 decembrie, aceasta medie va atinge 9 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat in perioada 25 -30 noiembrie de valori medii in jurul a 6 grade, valori cu mult peste cele normale. Incepand cu data de 1 decembrie, vremea se va raci, astfel ca temperaturile minime se vor incadra, in medie, intre 0 si 2 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere incepand cu data de 27 noiembrie. Acestea local pot fi moderate cantitativ in prima parte a celei de-a doua saptamani.

Crisana

Vremea va fi mai calda decat in mod normal in intervalul 25-29 noiembrie, cand in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 13...14 grade. In intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de racire treptata va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 4 grade. Ulterior, aceasta medie va fi in crestere si va atinge 8 grade pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat in perioada 25 - 30 noiembrie de valori medii in jurul a 5 grade, valori cu mult peste cele normale. Incepand cu data de 1 decembrie, vremea se va raci, astfel ca temperaturile minime se vor incadra, in medie, intre -1 si 2 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, predominant ploi local si temporar moderate cantitativ va fi in crestere incepand cu data de 27 noiembrie.

Transilvania

Vremea va fi mai calda decat in mod normal in intervalul 25-29 noiembrie, cand in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 11...12 grade. In intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de racire treptata va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Ulterior, aceasta medie va fi in crestere si va atinge 6 grade pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat in perioada 25 - 30 noiembrie de valori medii in jurul a 3 grade, valori mai ridicate decat cele normale. Incepand cu data de 1 decembrie, vremea se va raci, astfel ca temperaturile minime se vor incadra, in medie, intre -3 si 0 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, predominant sub forma de ploaie va fi in
crestere incepand cu data de 27 noiembrie.

Maramures

Vremea va fi mai calda decat in mod normal in intervalul 25-29 noiembrie, cand in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 11...12 grade. In intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de racire treptata va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Ulterior, aceasta medie va fi in crestere si va atinge 6 grade pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat in perioada 25 - 30 noiembrie de valori medii in jurul a 4 grade, valori mai ridicate decat cele normale. Incepand cu data de 1 decembrie, vremea se va raci, astfel ca temperaturile minime se vor incadra, in medie, intre -3 si 0 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, predominant ploi local si temporar moderate cantitativ va fi in crestere incepand cu data de 27 noiembrie.

Moldova

In intervalul 25 - 29 noiembrie vremea se va incalzi treptat, astfel incat temperaturile maxime vor ajunge, in medie, la 13 grade. Incepand cu data de 30 noiembrie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila intre 4 si 7 grade. Minimele termice se vor situa, in medie, intre 1 si 4 grade in prima saptamana, iar dupa data de 1 decembrie si pana in ultima zi a intervalului de prognoza, intre -1 grad si 1 grad. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor in general slabe va fi in crestere incepand cu data de 27 noiembrie.

Dobrogea

In intervalul 25 - 29 noiembrie vremea se va incalzi treptat, astfel incat temperaturile maxime vor ajunge, in medie, la 14 grade. Incepand cu data de 30 noiembrie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila intre 8 si 11 grade. Minimele termice se vor situa, in medie, intre 1 si 4 grade in prima saptamana, iar dupa data de 1 decembrie si pana in ultima zi a intervalului de prognoza, intre -1 grad si 1 grad. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe va fi in crestere pe data de 26 noiembrie si temporar pe parcursul celei de-a doua saptamani.

Muntenia

In intervalul 25 - 29 noiembrie vremea se va incalzi treptat, astfel incat temperaturile maxime vor ajunge, in medie, la 15 grade. Incepand cu data de 30 noiembrie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila intre 6 si 9 grade. Minimele termice se vor situa, in medie, intre 2 si 6 grade in prima saptamana, iar dupa data de 1 decembrie si pana in ultima zi a intervalului de prognoza, intre 0 si 3 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe va fi in crestere la inceputul
intervalului de prognoza si temporar dupa data de 28 noiembrie.

Oltenia

In intervalul 25 - 29 noiembrie vremea se va incalzi treptat, astfel incat temperaturile maxime vor ajunge, in medie, la 13 grade. Incepand cu data de 30 noiembrie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila intre 7 si 10 grade. Minimele termice se vor situa, in medie, intre 2 si 5 grade in prima saptamana, iar dupa data de 1 decembrie si pana in ultima zi a intervalului de prognoza, intre -1 grad si 1 grad. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe va fi in crestere la inceputul intervalului de prognoza si temporar dupa data de 28 noiembrie.

La munte

In intervalul 25 - 28 noiembrie vremea se va incalzi treptat, astfel incat temperaturile maxime vor ajunge, in medie, la 7 grade. Incepand cu data de 29 noiembrie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila intre -2 si 2 grade. Minimele termice se vor situa, in medie, intre -1 si 2 grade in prima saptamana, iar dupa data de 1 decembrie si pana in ultima zi a intervalului de prognoza, intre -6 si -2 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor in general slabe va fi in crestere incepand cu data de 28 noiembrie", transmite ANM.