Social 17 Iunie 2019 12:53
Medicul nutritionist Mihaela Bilic afrma ca "inghetata este alegerea cea mai sanatoasa si dietetica" dintre toate dulciurile.

"Daca-ti place inghetata, afla ca acest desert delicios si cremos este facut din lapte si zahar. Dintre toate dulciurile – torturi, prajituri, biscuiti, napolitane – , inghetata este alegerea cea mai sanatoasa si mai dietetica. Contine mult calciu, putine grasimi, putine calorii, iar zaharul din ea se absoarbe lent. Consistenta ei moale si cremoasa stimuleaza o zona speciala din creier responsabila de starea de bine, de aceea o sa fii mai satisfacut daca mananci inghetata in loc de biscuiti sau alte dulciuri crocante. Tot consistenta cremoasa te indeamna sa consumi frisca, smantana, banane, orez cu lapte sau paste cu braza atunci cand vrei ceva bun.

Si mai exista un secret, inghetata este pufoasa si plina de aer. In procesul de fabricatie lichidul din care se face inghetata e aerat, adica injectat cu aer. Tu ai impresia ca mananci mult, cand de fapt greutatea e mica si totul a fost umflat, expandat. Iar aerul are 0 calorii. Inghetata este un exemplu de aliment cu densitate calorica mica", sustine Mihaela Bilic, citata de adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.