"Noi acum stam sa ne uitam ca si cum nu am avea alte posibilitati sa rezolvam situatia nefericita in care se afla cele 11 familii din sectorul 5. E vina mea (...) ca domnul primar de la sectorul 5 a sunat si a interzis colegilor mei sa se ocupe de soarta familiilor sinistrate in urma incendiului din sectorul 5? E vina mea? E vina Consiliului General? (...) Din prima secunda in care s-a intamplat nenorocirea mi-am aratat tot sprijinul, mi l-am manifestat. Nici macar nu voiau sa ne primeasca la sedinte, la comandamentul lor pe care l-au avut. S-au dus oamenii din PMB cu forta la sectorul 5 ca sa oferim sprijinul si am fost refuzati. (...) Putem sa ajutam, dar s-a spus ca intram peste atributiile lor si o fac intentionat, fiindca domnul primar de la sectorul 5 cu niste colegi de-ai mei care au stat aici in frunte mot 2 ani de zile au probleme politice si am tacut din gura, am spus sa nu mai punem gaz pe foc, sa nu mai transformam toata administratia din Bucuresti intr-un balci politic", a spus Firea, la sedinta CGMB, potrivit Agerpres.

Ea a precizat ca PMB si-a aratat disponibilitatea de a ajuta inca de la inceput.

"Am vrut sa-i ajutam din primul moment, (...) i-am si invitat la Primarie si ce mi-au auzit urechile? Ca vrem noi sa-i facem rau - eu si dumneavoastra, Consiliul General - ca intram peste atributii, ca se ocupa, ca le platesc ei case, le platesc chirie si asa mai departe. Doamnele de la sectorul 5 sunau pe ascuns la noi sa ne roage sa dam pampersi pentru copii, pentru ca ei spuneau ca au si nu aveau alimente si haine, la asta s-a ajuns", a declarat Firea.

Primarul general a facut aceste precizari dupa ce consilierul general Lucian Iliescu (PMP) a formulat un amendament la proiectul de rectificare bugetara ce se referea la cele 11 familii carora le-au ars locuintele.

Firea a mentionat ca acesti oameni vor fi sprijiniti de Municipalitate. "Ii sprijinim acum fara voia domnului de la sectorul 5. Ce o sa ne faca acum? O sa ne bata? O sa ne omoare? O sa isi puna toata camarila pe noi? O sa ne parasca la domnul presedinte? O sa ne dea afara din tara? Si o sa-i ajutam pe acei oameni cu ceea ce au nevoie", a adaugat Firea.