"Il felicit din tot sufletul pe Vladimir Vladimirovici Putin cu victoria ferma in alegerile prezidentiale. Ca presedinte al statului independent Republica Moldova, vreau sa declar cu toata responsabilitatea: o Rusie puternica e necesara nu doar rusilor. Astazi, Rusia in frunte cu Putin a devenit simbolul sperantei pentru toate popoarele care militeaza pentru stabilitate in toate regiunile lunii, pentru o politica suverana interna si externa, pentru valorile traditionale", a scris Dodon pe Facebook.

Potrivit lui Igor Dodon, Putin s-a dovedit a fi "un mare prieten al Republicii Moldova'. "Cu implicarea lui directa au fost incheiate intelegeri importante intre tarile noastre: deschiderea pietei ruse pentru intreprinderile moldovenesti, amnistierea migrationala", a continuat Dodon.


Fostul lider socialist si-a declarat convingerea ca pentru Vladimir Putin au votat majoritatea cetatenilor rusi care locuiesc in Republica Moldova.

Potrivit Agora.md, Putin a fost felicitat, deocamdata, doar de lideri din tari precum Kazahstan, Belarus, Venezuela, Bolivia si Cuba, in timp ce statele vestice nu s-au grabit sa-l felicite.

Vladimir Putin a fost reales cu 76,67% din voturi pentru un al patrulea mandat la presedintia Rusiei, potrivit rezultatelor aproape definitive publicate luni.

Cel de-al patrulea mandat al lui Vladimir Putin ar trebui sa fie ultimul, acesta promitand sa nu modifice Constitutia pentru a putea candida din nou dupa 2024. Prin urmare, experti estimeaza ca urmatorii sase ani vor fi dedicati pregatirii unui succesor.