Potrivit politistilor Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, in perioada august 2015 – aprilie 2016, femeia de 27 de ani ar fi vorbit cu un barbat, cetatean englez, prin intermediul internetului, cerandu-i acestuia diverse sume de bani, sub pretextul ca banii ii sunt necesari pentru calatoria in strainatate, pentru a se intalni cu acesta. Ea a invocat unele probleme cu bancile, care necesitau rezolvare pentru a-i returna banii barbatului si care implicau cheltuieli suplimentare.

In urma cercetarilor, politistii au descoperit ca femeia si-a facut mai multe adrese de mail, dandu-se drept prietene ale ei si cerandu-i barbatului alte sume de ban.

„In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca banuita a stabilit un intreg scenariu, a creat diferite adrese de mail, atribuindu-si nume mincinoase, dupa care a comunicat cu persoana vatamata, sustinand ca o contacteaza prietene ale banuitei, deoarece ea se afla in spital, asa-zisele prietene urmand a restitui victimei sumele de bani datorate in numele ei, ulterior comunicandu-i ca femeia in cauza a decedat si solicitandu-i alte sume de bani, sub pretextul indeplinirii procedurilor de succesiune, prezentata ca singura modalitate de a-si recupera banii trimisi de-a lungul timpului 'decedatei'”, sustin politistii.

Prejudiciul creat cetateanului englez este de aproximativ 35.000 de lire sterline.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, femeia fiind in stare de retinere, urmand a fi prezentata magistratilor.