Renumitul astrofizician a atras atentia asupra uneia dintre cele mai periculoase probleme cu care ne confruntam in prezent, si anume inegalitatile materiale dintre indivizi si tari, scrie descopera.ro.

Intr-un articol pentru The Guardian, profesorul face referire la Brexit, specificand ca rezultatele referendumului au reflectat inegalitatile resimtite de cei care au votat iesirea din UE: ''Daca am renunta la fortele care au contribuit la Brexit, invidia si izolationismul, nu numai in Marea Britanie, ci in lume, care este condusa de o definitie neclara a imbogatirii si de imposibilitatea de a o imparti, natiunile se vor putea uni. Daca acest fapt se va intampla vom putea avea o imagine mai optimista asupra bunastarii pe termen lung a speciei noastre''.

De asemenea, este de parere ca bogatia si modul in care noi o intelegem si impartim a jucat un rol crucial in decizia iesirii Marii Britanii din UE, rezonand cu afirmatia prim-ministrului Theresa May: ''Trebuie sa reformam economia, pentru a le permite mai multor oameni sa se bucure de prosperitatea acestei tari''.

Hawking a devenit faimos pentru ca reusit sa supravietuiasca bolii neuronului motor, cu care a fost diagnosticat la varsta de 21 de ani. In ciuda faptului ca i s-a spus ca mai are de trait doar cativa ani, el a ajuns la varsta de 73 ani, fiind mai mental activ ca niciodata.