Vreme de cateva milenii, au ghidat vietile a milioane de oameni, insa se pare ca acum sunt sortite pieirii, noteaza Descopera.

Cercetatorii spun ca aceste religii s-au dezvoltat pe baza diferentelor dintre clasele sociale. Datorita faptului ca ofereau oamenilor principii morale dupa care sa traiasca, sistemele de credinta au ajutat, mai mai mult sau mai putin, la neutralizarea acestor discrepante.

Conform psihologului Nicolas Baumard, cercetator in cadrul École Normale Supérieure din Paris, stabilitatea pe care oamenii o obtinusera a dus in timp la incetinirea ritmului de viata. Din acest motiv, sustine specialistul, astazi se nasc mult mai putini copii sau sunt conceputi la varste mult mai tarzii.

Conform Descopera, omul de stiinta francez spune ca, in urma cu aproximativ 2.500 de ani, doar reprezentantii elitei din Egiptul Antic, Mesopotamia si cei care locuiau in zonele din estul Mediteranei adoptasera acest stil de viata. Cu toate acestea, restul populatiei a continuat sa taiba un stil de viata precar si sa moara la varste fragede. Drept rezultat, elita a inceput sa promoveze venerarea zeilor moralizatori, ca o modalite de a impiedica marea masa a populatiei sa le ocupe pozitiile.

Cu totul alta este situatia acum, cand din ce in ce mai multi oameni beneficiaza de avantajele unui trai decent. Specialistul francez sustine ca, din acest motiv, marile religii vor avea din ce in ce mai putini adepti, pana cand vor disparea definitiv, scrie MEDIAFAX.