Acestea sunt trei dintre cele mai macabre descoperiri facute de arheologi, potrivit Descopera.
Gropile umplute cu maini umane In timp ce escavau palatul vechi de peste 3.600 de ani al regelui Khayan din Kykos, in fostul oras egiptean Avaris, o echipa de arheologi a descoperit patru gropi, in care a gasit numai oase de maini dezmembrate. Doua dintre cavitati erau localizate in exteriorul ruinelor fostei resedinte regale, pe cand celelalte doua erau sapate in apropierea salii tronului, indicand faptul ca ele aveau o importanta ceremoniala. Arheologii sustin ca ceea ce au descoperit reprezinta dovada practicarii unui obicei egiptean, de a taia mainile drepte ale inamicilor si a le introduce in gropi ritualice, marcandu-se, astfel, momentul in care dusmanul era invins definitiv.
Scena atacului canibal in masa In anul 1994, in cadrul sistemului de pesteri El Sidron, din nord-vestul Spaniei, cercetatorii au descoperit ramasitele a 12 oameni de Neanderthal inruditi: trei copii, trei adolescenti si sase adulti. Dupa ce au studiat in detaliu fragmentele osoase identificate, oamenii de stiinta au constatat ca indivizii murisera in mod violent, intr-un interval foarte scurt de timp. Odata cu avansarea cercetarilor, motivul producerii deceselor devenea din ce in ce mai evident: intreaga familie fusese vanata pentru a fi mancata, scrie MEDIAFAX.

"Se pare ca au fost ucisi si mancati, craniile lor fiind despicate pentru a se extrage maduva, limba si creierul", sustine Carles Lalueza-Fox, cercetator in cadrul Institutului de Biologie Evolutionara din Barcelona.
Cadavrele umane pietrificate Girolamo Segato (1792 - 1836) a fost un anatomist italian, cunoscut pentru faptul ca a dezvoltat metode de pietrificare a cadavrelor umane. Pasionat de mumiile egiptene, cercetatorul a incercat, printr-o tehnica inventata de el insusi, sa conserve corpurile celor decedati. Procesul consta in injectarea unor substante chimice necunoscute in organismul muribundului, la scurt timp dupa ce acesta isi dadea ultima suflare. Procedeul folosit de Segato ramane si astazi un mister, deoarece savantul si-a distrus toate notele de cercetare, de teama ca ele sa nu fie furate. Omul de stiinta italian s-a stins din viata la varsta de 44 de ani, din motive necunoscute.