Un filmulet macabru il prezinta pe jurnalistul Greg Foot cu o bucata de muschi luat din gamba sa. Analiza a relevat fapul ca muschiul contine fibre similare cu cele gasite in pieptul de pui si la unele bucati de carne de vita. Deoarece consumul de carne de om, chiar daca e propria carne, este ilegal, jurnalistul de la BBC a gatit carnea extrasa prin biopsie, pentru analiza chimica a aromelor.

"Asta miroase de fapt destul de bine. Este intr-adevar...carnoasa, mult mai bogat decat carnea de porc sau cea de pui", a declarat Greg Foot.

Utilizand aroma din proba sa carne, Foot a facut apoi un burger din carne de miel si de porc. O analiza chimica plaseaza carnea lui undeva intre carne de porc si de miel. "E bun, e intr-adevar musculos, asemanator cu mielul", a spus Foot.

O noua carte despre canibalismul medicinal a aratat recent ca, la sfarsitul secolului al XVIII, monarhii britanici au inghitit parti ale corpului uman. Autorul sustine ca acest lucru nu a fost o practica rezervata pentru monarhi, dar a fost raspandita atat in Europa, cat si in America, potrivit MEDIAFAX.

"Corpul uman a fost utilizat pe scara larga ca agent terapeutic in cele mai populare tratamente care implica carne, oase sau sange. Canibalismul a fost inregistrat nu numai in Lumea Noua, asa cum de multe ori au crezut, dar de asemenea si in Europa", a explicat doctorul Richard Sugg de la Universitatea din Durham.