La fel au considerat si saritorii in apa, Orlando Duque si Jonathan Paredes. Insa, nu au mers sa o viziteze, ci sa sara… Duque si Paredes nu au stat pe ganduri cand au aflat de Cascada Victoria. Trebuia sa o incerce… De aceea, au urcat pana la 30 de metri, intr-un loc numit Mosi-oa-Tunya (Fumul care te fulgera) si au sarit in apa involburata.


De obicei ei sar de la o inaltime cuprinsa intre 26,5 si 28 de metri in competitia mondiala Red Bull Cliff Diving. Cu 13 titluri si doua recorduri Guinness, columbianul Duque mai are la activ o saritura faimoasa, chiar de pe Statuia Libertatii si inca una, de la 28 de metri, in jungla amazoniana. Mexicanul Paredes a reusit sa castige una dintre etapele Red Bull Cliff Diving in 2015 si de curand a devenit vice-campion mondial la Campionatul Mondial de Sarituri in Apa. Saritura de la 30 de metri de la Cascada Victoria a fost o premiera pentru Paredes, iar Duque nu mai efectuase o saritura de la aceasta inaltime de peste zece ani.


Cat despre aterizarea in apa, aceasta nu a fost sigura nici pe departe. Raurile Zambezi creeaza multi curenti si spuma la suprafata. Fauna nu este nici ea foarte “prietenoasa”, in apele acestui rau regasindu-se crocodili lungi de trei metri si pesti tigru. Aceasta saritura a fost o premiera mondiala, necesitand multa pregatire. Imagini furnizate de redbull.com/ro