Arheologii egipteni au descoperit in regiunea Ad Daqahliyah, la 100 de kilometri de Cairo, corpul mumificat al unei femei inmormantate alaturi de 180 de statuete funerare (ushabti), a anuntat ministrul egiptean al Antichitatilor. Un numar mare de statuete reprezinta semnul unui statut social inalt al defunctei.

In sudul tarii, la Luxor, unde a fost descoperit mormantul faraonului Akhenaton, arheologii egipteni si spanioli au descoperit noi inscriptii si fresce reprezentandu-i unul langa celalalt pe Amenhotep al III-lea si fiul sau, Amenhotep al IV-lea, care a domnit sub numele Akhenaton, dupa ce a lansat o revolutie religioasa, scrie MEDIAFAX.

"Inscriptiile si hieroglifele arata, de asemenea, numele celor doi faraoni unul langa celalalt", a precizat Mohamed Ibrahim, ministrul egiptean pentru Antichitati. "Aceasta descoperire este importanta, intrucat reprezinta dovada faptului ca Amenhotep al III-lea si Amenhotep al IV-lea au domnit impreuna, deoarece inscriptiile dateaza din timpul primului Heb-Sed al lui Amenhotep al III-lea", a mai spus acesta.

Heb-Sed este o sarbatoare religioasa care marcheaza implinirea a 30 de ani de domnie a unui faraon din Egiptul Antic.