Potrivit comunicatului, in cadrul unui eveniment organizat la targul Indagra, cel mai mare dedicat agriculturii din Romania, brutarii firmei Dioszegi din Sfantu Gheorghe, condusi de Laszlo Dioszegi, au realizat o paine rustica (bio) cu cartofi de 96,6 kilograme, relateaza MEDIAFAX.

Painea gigant, coapta in stil traditional si care poate hrani peste 800 de persoane, a fost impartita celor prezenti la eveniment, stabilind totodata recordul pentru cea mai mare paine rustica (cu cartofi).

"The World's Largest Rustic Potato Bread" a stat in cuptor la temperatura de aproximativ 300 grade Celsius timp de circa sase ore, avand in compozitie 57 de kilograme de faina, 34 litri de apa, 5 kilograme de cartofi si un kilogram de drojdie si sare.

Omologarea noului record a fost anuntata joi de catre World Record Academy. World Record Academy a creat aceasta categorie de record ("cea mai mare paine rustica/ bio din...") pentru a incuraja micii producatori de paine organica sa capete recunoasterea muncii lor si sa beneficieze de promovare.

Aflat la cea de-a treia incercare de a reliza un record mondial, reprezentantii firmei Dioszegi, au declarat ca intentioneaza sa produca o paine si mai mare.

"Nu ne vom opri decat la 200 de kilograme", a afirmat Laszo Dioszegi, proprietarul companiei.