In ciuda faptului ca medicii au avertizat-o ca ar putea paraliza din cauza greutatii parului, aceasta refuza sa renunte la podoaba capilara.

Asha, care locuieste in Atlanta, Georgia, a declarat: "Parul meu a devenit o parte din mine. Reprezinta viata mea. Niciodata nu il voi tunde". "Sa imi tund parul ar fi ca si cum m-as sinucide. As fi ca un zombie", a mai spus aceasta.

Asha Mandela, in varsta de 47 de ani, detine recordul mondial Guinness pentru cele mai lungi codite impletite.

Aceasta isi considera parul ca fiind "copilul ei" si crede ca podoaba capilara a ajutat-o sa se vindece de cancer si sa se recupereze dupa doua accidente cerebrale si doua atacuri de cord. Femeia are nevoie de doua zile pentru a-si spala si usca parul, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, medicii i-au recomandat acesteia sa ia in considerare ideea de a renunta la parul ei, din motive de sanatate, principala problema fiind cea a greutatii podoabei capilare.

"Medicii cred ca am o deformare a coloanei vertebrale, iar gatul meu ar putea ceda intr-o zi, sub presiunea greutatii, ceea ce ar putea avea consecinte grave asupra sanatatii mele, cel mai probabil as putea paraliza", a declarat aceasta.

Asha Mandela s-a nascut in Trinidad-Tobago si a inceput sa isi lase parul sa creasca in urma cu 25 de ani.