Noile batoane sunt bune atat pentru starea de sanatate, cat si pentru silueta, intrucat picaturile de suc de fructe - mar, portocala si coacaze - pe care le contin inlocuiesc pana la jumatate din continutul de grasimi prezent in batoanele obisnuite de ciocolata, informeaza dailymail.co.uk.

Tehnica de preparare a acestor batoane fuctioneaza perfect cu toate tipurile de ciocolata - neagra, alba, cu lapte - si ofera produsului final o aroma fructata. Specialistii britanici au in vedere si posibilitatea de a inlocui sucul de fructe cu o solutie de apa si vitamina C, pentru a mentine gustul de ciocolata.

Tehnica de fabricatie, conceputa de cercetatorii de la Universitatea Warwick, inlocuieste untul de cacao si grasimile din lapte, folosite in batoanele obisnuite, cu sucul de fructe - un lichid alcatuit din microbule. Savantii au reusit sa obtina aceasta emulsie folosind metoda Pickering, o metoda care impiedica micile bule sa se uneasca intre ele.

In acest fel, ciocolata isi pastreaza textura catifelata, ramanand ferma dar usor de sfaramat cand utilizatorul musca din baton, topindu-se totodata foarte usor in gura, scrie MEDIAFAX.

Cercetatorii britanici spera ca metoda lor va fi preluata de industria dulciurilor pentru a introduce pe piata batoane de ciocolata cu continut scazut de grasimi si alte dulciuri asemanatoare.

O portie clasica (57 grame) de ciocolata neagra din clasa "premium" include pana la 13 grame de grasimi, reprezentand 20% din necesarul zilnic de grasimi al unei persoane, iar multe dintre aceste grasimi fac parte din clasa grasimilor saturate, considerate daunatoare pentru sanatate.