Autorii acestui studiu, cercetatori de la Universitatea din Munchen si de la cea din Viena, recomanda ca de pe masa sa nu lipseasca uleiul de masline, pentru ca mirosul acestuia ofera senzatia de satietate, informeaza dailymail.co.uk.

Voluntarii care au participat la acest studiu au consumat timp de trei luni, zilnic - pe langa dieta lor normala -, o cantitate de 500 de grame de iaurt. Unii au adaugat in iaurt ulei de masline, altii, ulei de rapita, altii, slanina, altii, unt, scrie MEDIAFAX.

Cei care au folosit in dieta lor uleiul de masline au consumat zilnic mai putine calorii - la nivel general - si niciunul dintre acesti voluntari nu a luat in greutate. In plus, acestia prezentau in sange un nivel mai ridicat de serotonina, hormonul satietatii.

Cercetatorii spun ca acest lucru se intampla datorita aromei unice a uleiului de masline, care nu se regaseste in alte grasimi sau uleiuri.

Specialistii au creat un iaurt imbunatatit cu compusii aromatici din uleiul de masline, aceste extracte oferind o senzatie de satietate pe o perioada mai lunga de timp. Persoanele care au mancat acest tip de iaurt au consumat zilnic, in medie, cu 200 de calorii mai putin.

Studiul arata ca aroma alimentelor are capacitatea de a regla senzatia de satietate, cercetatorii spunand ca spera sa dezvolte produse alimentare cu un continut scazut de grasimi, care sa satisfaca si gustul celui mai pretentios gurmand.