Cele 22 de pagini ale acestui volum miniatural nu depasesc latimea de 0,75 milimetri. Precedentul record Guinness era detinut de o carte miniaturala ruseasca, ale carei pagini nu depaseau latimea de 0,90 de milimetri.

"Caracterele minuscule si ilustratiile florale sunt perfect imprimate si pot fi vazute cu ajutorul unei lupe", a precizat editura Toppan Printing intr-un comunicat.

"Literele din acest volum combina cele doua silabare japoneze (hiragana si katakana), ideograme (kanji) si alfabetul", precizeaza editura nipona care a utilizat la acest proiect tehnologii de varf folosite la tiparirea unor publicatii financiare, scrie MEDIAFAX.

Toppan Printing, care a inceput sa fabrice "micro-carti" in 1964, detinuse deja titlul de campion mondial in aceasta specialitate in anul 2000, cu o carte ale carei pagini aveau latimea de 0,95 milimetri.

Noul volum a fost pus in vanzare la Muzeul tipografiilor, administrat de Toppan Printing, si poate fi achizitionat contra sumei de 29.400 yeni (235 euro), alaturi de o lupa si de o versiune marita a cartii.