Horoscopul indian se diferențiază de varianta clasică pe care o cunoaștem cu toții. Horoscopul indian conține 36 de zodii, iar fiecare zodie din horoscopul european are trei decane. Fiecare 10 zile aparține unei anumite decane. Fiecare decană este caracterizată de un anumit simbol care poate spune multe despre tine. Află ce zodie ești în horoscopul indian în funcție de data nașterii tale și care sunt caracteristicile personalității tale.

BERBEC în horoscopul european

Toporișcă, Cal și Birjar în cel indian

Toporişcă: 21-31 martie

Nativii din această decană sunt foarte harnici, sunt foarte disciplinați în munca pe care o fac și sunt niște ascultători foarte buni, însă dacă întreci măsura cu ei, vor deveni imediat intoleranți.

Cal: 1-10 aprilie

Nativii din această perioadă nu sunt mulțumiți de prea multe și sunt tentați să fie mai rebeli și mult mai vocali, le place să își expună opinia direct.

Birjar: 11-20 aprilie

Birjarul este făcut pentru funcțiile de conducere, îi place să spună el ultimul cuvânt, este mereu tentat să încerce lucruri noi și în anumite momente sau situații poate avea un caracter schimbător.

TAUR în horoscopul european

Foc, Capră și Elefant în cel indian

Foc: 21-30 aprilie

Nativii din această perioadă sunt extrem de activi, sunt pasionali și dăruiesc pasiune, dar și tandrețe, sunt extrem de iubitori în cadrul cuplului.Totodată, sunt mai sensibili decât cei din al doilea și al treilea decan.

Capră: 1-10 mai

Nativii sunt optimiști și încrezători și dau dovadă de multă creativitate. Le place să își facă planuri de viitor și încearcă să nu se lase pradă fricilor, ci mai degrabă să se bucure de viață și de fiecare oportunitate din calea lor.

Elefant: 11-20 mai

Nativii sunt familiști convinși, iubesc liniștea și calmul și sunt foarte răbdători. Sunt în stare să aștepte suficient pentru a ajunge la succes și pentru a-și atinge scopurile.

GEMENI în horoscopul european

Fir, Phoenix și Diamant în cel indian

Citeste si:
De ce are nevoie fiecare zodie în săptămâna 8-14 aprilie
De ce are nevoie fiecare...

Fir: 21-31 mai

Nativii sunt foarte buni în calitate de oratori, au mereu cuvintele la ei pentru a te convinge să faci ce doresc ei. Totodată, nu prea suportă discuțiile în contradictoriu și se pot enerva destul de rapid.

Pheonix – 1-10 iunie

Nativii Pheonix sunt foarte blânzi, dar au și o doză fină de sinceritate care te face să îi placi din prima. Acest lucru te face să vrei să îi asculți mereu, pe lângă faptul că sunt un foarte buni povestitori.

Diamant: 11-20 iunie

Nativii din această decană le place mereu să strălucească, să fie mereu în centrul atenției, să fie complimentați și admirați. Uneori acești nativi pot da dovadă de superficialitate.

RAC în horoscopul european

Vier, Șarpe și Țestoasă în cel indian

Vier: 21-30 iunie

Citeste si:
Mercur retrograd: Cum te va afecta în funcție de zodie
Mercur retrograd: Cum te va...

Nativii sunt foarte curioși de lucrurile ce se petrece în jurul lor, au nevoie să fie mereu să fie la curent cu toate. De asemenea, sunt pasionați de elementul acvatic, de tot ceea ce ține de apă, așa că nu e de mirare dacă îi vei găsi în zone unde sunt ape.

Şarpe – 1-10 iulie

Nativii șarpe sunt foart perseverenți și stiu exact ce trebuie să facă pentru a-și atinge scopul. Obiectivul lor mereu este succesul și își croiesc planuri destul de complexe pentru a reuși să-și atingă scopurile.

Ţestoasa: 11-21 iulie

Nativii acestei decane nu sunt prea activi, au un ritm mai lent, preferă să fie mai retrași, să nu se implice prea mult în anumite activități. Mai mult, nu prea atrag atenția la ce spun alții. Acești nativi iubesc singurătatea și liniștea.

LEU în horoscopul european

Câine, Vânător și Urs în cel indian

Citeste si:
De ce are nevoie fiecare zodie în săptămâna 1-7 aprilie
De ce are nevoie fiecare...

Câine: 22 iulie-1 august

Acești nativi sunt plini de încredere și încăpățânare. Sunt genul de oameni care își intră pe geam în caz că le închizi ușa în nas. Chiar dacă cei din jur îi vor critica, nu vor asculta părerile altora și vor face cum îi taie capul până nu vor obține acel ceva.

Vânător: 2-12 august

Vânătorii au calități de lideri, se descurcă foarte bine în politică, dar și în afaceri. Adoră să conducă, să impună și să fie lideri în tot. Sunt respectați în comunitate și luați drept exemplu.

Urs: 13-23 august

Nativii acestei decane sunt mai blânzi, mai generoși și mai liniștiți decât cei din primele două decane. Sunt foarte creativi și foarte copilăroși, însă au un suflet bun.

Citeste si:
Care este schimbarea de care ai nevoie chiar acum în viața ta în...
Care este schimbarea de care...

FECIOARĂ în horoscopul european

Fecioară, Pană și Rândunică în cel indian

Fecioară: 24 august-2 septembrie

Sunt întocmai ca o Fecioară din horoscopul european. Sunt cam critici, perfecționiști și obsedați de detalii. Se iubesc și se apreciază destul de mult, iar acest lucru le oferă încredere în sine peste măsură.

Pană: 3-12 septembrie

Nativii din al doilea decan sunt cei mai pricepuți la scris, dar și la calcule, sunt exacți, dar sunt și foarte pretențioși. Acordă multă atenție muncii lor și sunt foarte punctuali cu lucrurile pe care le au de făcut.

Rândunică: 13-23 septembrie

Acești nativi sunt și riguroși, adoră regulile,sunt foarte ordonați și disciplinați și nu iubesc atunci când li se încalcă limitele. Urăsc persoanele care au promis și nu se țin de cuvânt.

BALANȚĂ în horoscopul european

Balanță, Uliu și Maimuță în cel indian

Balanţă: 24 septembrie-3 octombrie

Nativii Balanța din primul decan au un simț al dreptății extrem de bine dezvoltat. Respectă legea, respectă regulile și crede în moralitate.

Uliu: 4-13 octombrie

Nativii acestei perioade știu cum să stăpânească anumite situații, știu cum să se detașeze și știu exact cum să profite de faptul că vede situația în întregime. Dă impresia unei persoane reci, însă în adânc este o persoană foarte bună la suflet.

Maimuţa: 14-23 octombrie

Acești nativi sunt stăpâni pe arta diplomației. Știu să se facă prieteni cu tine, dar niciodată nu vei afla ce părere au cu adevărat despre tine. Sunt foarte descurcăreți, încăpățânați și obțin ceea ce își doresc.

SCORPION în horoscopul european

Delfin, Turn și Leu în cel indian

Delfin: 24 octombrie-2 noiembrie

Acestui nativ îi place viața, îi place să se distreze, îi place să trăiască real și să se bucure de fiecare clipă. Aventurile alături de el sunt o plăcere.

Turn: 3-12 noiembrie

Acest nativ este arogant și îi privește de sus pe ceilalți. Știe tot ce mișcă în jurul său și are capacitatea de a conduce, însă nu iubește să fie în centru atenției.

Leu: 13-22 noiembrie

Nativii acestei zodii sunt foarte temuți, cei din jur simt o teamă în legătură cu puterea lor și preferă să nu intre în lupte cu ei. Pe interior însă sunt niște persoane gingașe care au nevoie să fie ascultate.

SĂGETĂTOR în horoscopul european

Pustnic, Scoică și metal în cel indian

Pustnic: 23 noiembrie-2 decembrie

Nativul Pustnic este cel care vrea să se detașeze, să se izoleze, să fie atras de cunoaștere spirituală. Urăște stereotipurile societății și mereu își alege calea sa, una diferită față de restul lumii.

Scoica: 3-12 decembrie

Nativii Scoică sunt destul de tari pe dinafară și destul de plăpânzi pe interior, nu îi va permite oricum să îi cunoască adevărata față și să îi descopere sentimentele sale. Acești nativi pot juca cu succes rolul de psiholog pentru cei din jurul lor.

Metal: 13-21 decembrie

Acești nativi sunt mai tari decât îți închipui, părerile lor greu se schimbă și este greu să obții careva informații de la ei. Sunte destul de închiși , dar asta nu înseamnă că ei nu observă ce li se întâmplă în jur. Sunt foarte buni observatori.

CAPRICORN în horoscopul european

Funie, Lotus și Arcaș în cel indian

Funie: 22-31 decembrie

Nativii Funie sunt extrem de puternici și generoși, au o tonă de răbdare și pot trăi independent. Se descurcă în orice situație deoarece au o minte foarte ageră.

Lotus: 1-10 ianuarie

Acești nativi știu să se descurce cu afacerile, sunt corecți, lucrează cu oameni la fel ca ei și nu suportă minciuna și oamenii falși. Renunță destul de ușor deoarece știu exact care este scopul lor.

Arcaş: 11-20 ianuarie

Nativii Arcaș sunt un pic mai introvertiți, nu sunt amatori de a fi în centrul atenției. În schimb au un simț al umorului dezvoltat, lucru ce îi face plăcuți de cei din jur.

VĂRSĂTOR în horoscopul european

Vultur, Caleașcă și Apă în cel indian

Vultur: 21-30 ianuarie

Prestează calități extraordinare de lider, ajunge în vârful piramidei cu ajutorul perseverenței sale. Știe exact ce vrea de la viață și luptă până la capăt pentru asta.

Caleaşcă: 31 ianuarie-9 februarie

Acești nativi sunt foarte inventivi, au o minte revoluționară, creierul lor produce idei geniale și se pot adapta oricărui mediu și oricăror condiții.

Apă: 10-19 februarie

Acești nativi sunt inflexibili, orgolioși și foarte cheltuitori. Nu prea țin cont de gura lumii, dar în mare parte nici de sfaturile lor. Fac tot ce vor și cum îi taie capul, chiar dacă simt că la un moment dat pot greși.

PEȘTI în horoscopul european

Perlă, Corabie și Yoghin în cel indian

Perlă: 20 februarie-1 martie

Nativii Perlă sunt mai înceți, mai vulnerabili și mai leneși. Nu prea iubesc să muncească și vor să facă doar ce își doresc ei. Aceștia sunt romantici și înțelegători, fiind firi creative și pasionale.

Corabie: 2-10 martie

Sunt considerați nativii cei mai prosperi dintre toți. Sunt niște firi foarte cuceritoare și adoră să se lase duși de val. Sunt extrem de inventivi și mereu pun în practică ideile năstrușnice, iar rezultatul e uimitor.

Yoghin: 11-20 martie

Nativii Yoghin sunt foarte spirituali, cred în simbolurile, zeii și au un interes aparte față de acest subiect. Se bazează mult pe intuiție și semnele care i le apar în cale.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Septembrie 2022 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.