Gaming 15 Iulie 2016 16:30
Autoritatile americane au anuntat ca doi barbati care jucau ”Pokemon Go” au cazut de pe o stanca in Oceanul Pacific, in Southern California, informeaza bloomberg.com.

Potrivit Brigazii de interventie a pompierilor din Encinitas, cei doi barbati au sarit peste un gard, miercuri dupa-amiaza, in timp ce jucau acest joc pentru dispozitive mobile, ce a generat o veritabila frenezie in ultimele zile in lumea intreaga.

Unul dintre barbati a cazut de la o inaltime de 15 metri de pe o faleza instabila, iar celalalt de la o inaltime de aproximativ 27 de metri, pe plaja.

Ambii au fost transportati la spital cu rani de gravitate moderata.

Acest popular joc pentru dispozitive mobile implica urmarirea unor creaturi ce apar pe ecranele smartphone-urilor in timp ce utilizatorul se deplaseaza si se misca in viata reala.

Presa a raportat o serie de incidente si accidente suferite de mai multi jucatori de ”Pokemon Go”. Unii dintre ei, acaparati de joc si neatenti la lumea reala, s-au ciocnit de copaci, altii au jucat jocul in timp ce conduceau automobilul, iar altii au fost jefuiti dupa ce au fost ademeniti de raufacatori cu ajutorul unor ”creaturi” false plasate in acest joc de realitate augmentata, scrie NEWS.ro.

In orasul Anaheim, Politia locala a spus ca un jucator de ”Pokemon Go” a fost injunghiat, miercuri, de un grup de barbati, intr-un parc. Ranile suferite de acesta nu ii pun insa viata in pericol.

”Pokémon Go”, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo in domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabila frenezie pe plan mondial in randul posesorilor de tablete si smartphone-uri, bucurandu-se, la doar cateva zile dupa lansare, de un succes fenomenal,

Acest joc video poate fi descarcat gratuit pe dispozitivele mobile care functioneaza cu sistemele de operare Android si iOS. Jocul, care combina franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentata, permite jucatorilor sa se plimbe in vecinatati cunoscute in viata reala, cautand in acelasi timp personaje din jocul ”Pokémon”, pe ecranele smartphone-urilor.

Citeste si:
Ce jocuri de cazino ai putea alege în funcție de zodie
Ce jocuri de cazino ai putea...

Potrivit site-ului vox.com, jocul ”Pokémon Go” utilizeaza GPS-ul si ora afisata de telefonul mobil pentru a detecta locul si momentul in care utilizatorii se afla in joc si genereaza personaje din jocul ”Pokemon” care ”apar” in jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca acestia sa incerce sa ii prinda.

Pe masura ce utilizatorul se misca, mai multe tipuri de ”Pokémoni” apar in jurul lui, in functie de locul si momentul in care acesta se afla. Jocul ii incurajeaza pe utilizatori sa se deplaseze si sa calatoreasca in lumea reala pentru a prinde ”Pokemonii” din joc. Aceasta combinatie dintre un joc si lumea reala cu care interactioneaza este cunoscuta sub numele de ”realitate augmentata”.

In apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeste o notificare si camera foto a acestuia se declanseaza, facand sa apara un ”monstru” in cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-si fotografia ”captura” acolo unde a gasit-o.

Citeste si:
Trei staţii seismice şi cinci GPS, instalate în localități din...
Trei staţii seismice şi cinci...

Jocul ”Pokémon Go” se desfasoara intr-un univers populat cu creaturi exotice si puternice - acestea pot sa semene cu sobolani, serpi, dragoni, dinozauri, pasari, oua, copaci si chiar sabii. In acel univers, oamenii, denumiti ”antrenori”, calatoresc in jurul globului pentru a imblanzi acele creaturi si, intr-o maniera care genereaza intrebari etice, le folosesc punandu-le sa lupte unele impotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie in Statele Unite, Australia si Noua Zeelanda, jocul ”Pokémon Go” a atras intr-o singura zi mai multi utilizatori in Statele Unite decat reteaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodata, rata zilnica a utilizatorilor activi este aproape egala cu cea a retelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat in medie 43 de minute pe zi, mult decat WhatsApp sau Instagram.

Citeste si:
E scump și să mori în România. Un loc de veci se vinde și cu 6.000...
E scump și să mori în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.