Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit joi, 23 iunie, despre performanța lui David Popovici la Campionatele Mondiale de Natație și despre reacțiile politicienilor.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că nu are motive să se simtă mândru de reușita lui David Popovici, pentru că nu a contribuit în niciun fel la ea și critică mesajele politicienilor care au profitat de acest moment pentru a-și crește reputația.

„Nu, nu, eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți? Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicenii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie - nu din bazin, din baie - ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici. Dl Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: ”ne-a făcut să fim mândri David Popovici”. Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făut acest băiat. Dacă aș fi fost unul dintre părinți, care au avut o contribuție esențială din ce am văzut și citit, părinți care îl ajută enorm și acum, da, aș fi mândru, dacă aș fi antrenor, aș mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru.

CTP: De ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-a făcut nimic pentru el?!

Jurnalistul spune că nu are niciun motiv să fie mândru de reușita lui Popovici, deoarece nu a contribuit cu nimic la ea.

”Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-a făcut nimic pentru el?! De ce să fim mândri toți ceilalți?! Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în ”escu” și Popovici e și el român și atunc să fiu mândru? Nu am de ce să fiu!”, a declarat Cristian Tudor Popescu într-o intervenție la B1 TV.

„Nici România nu are de ce să fie mândră, că Popopvici nu e rezultatul unei acțiuni conștiente, coordonate, întinse în timp a acestui stat de a produce campioni de natație. E un miracol. Eu, dacă aș fi credincios, dacă aș crede în Dumnezeu, aș spune că e opera lui Dumnezeu David Popovici. Nu e opera României în niciun caz”, a mai spus CTP.

Citeste si:
Volodimir Zelenski anunță o viitoare victorie a Ucrainei: „Au...
Volodimir Zelenski anunță o...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.