Dintre cei 221 de parlamentari prezenti in sala, 171 au votat in favoarea textului - 23 de deputati Ataka, 89 de membri GERB si 59 de deputati socialisti.

In contextul aderarii la Uniunea Europeana, Bulgaria a modificat Constitutia, permitand achizitionarea de terenuri de catre straini. Moratoriul privind achizitia de terenuri urma sa expire pe 1 ianuarie 2014, astfel ca Ataka a introdus un amendament. Conform textului adoptat in Parlament, moratoriul va fi prelungit pana pe 1 ianuarie 2020.

"Bulgaria va avea grave probleme cu imaginea sa europeana. Bulgaria moderna nu trebuie sa isi axeze politicile pe populism", a reactionat presedintele socialist al Parlamentului de la Sofia, Mihail Mikov, scrie MEDIAFAX.

Un purtator de cuvant al Comisiei Europene, Chantal Hughes, a declarat ca prelungirea interdictiei nu este posibila.

Partidul minoritatii turce, MDL, care sustine alaturi de socialisti Guvernul condus de tehnocratul Plamen Oresarski, a declarat ca va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu aceasta masura legislativa. Meglena Kuneva, coordonatoarea negocierilor pentru aderarea Bulgariei la UE, a avertizat ca Sofia risca sanctiuni europene, amintind ca Bruxellesul a refuzat initiativa Romaniei de amanare a achizitionarii terenurilor de catre straini.