Noul logo al motorului de cautare Google este vizibil pe paginile google.ro si google.com. Logo-ul Google apare incadrat intr-un chenar desenat in culorile drapelului national al Romaniei - rosu, galben si albastru.

In interiorul chenarului, literele care compun cuvantul ”Google” sunt scrise in majuscule de culoare albastra si sunt suprapuse peste un desen inspirat din relieful Romaniei - dealuri si paduri.

De asemenea, a doua litera ”O” din componenta cuvantului ”Google” a fost inlocuita cu un element reprezentativ pentru traditiile romanesti - o poarta maramuresana din lemn. De asemenea, gigantul IT incheie cu o urare pentru noi: "La multi ani de Ziua Unirii!".

Ziua nationala a Romaniei a fost intre 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, in perioada 1948-1989, ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgata de presedintele Ion Iliescu si publicata in Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala si sarbatoare publica in Romania. Aceasta prevedere a fost reluata de Constitutia Romaniei din 1991, articolul 12, alineatul 2, transmite News.ro.

Google isi modifica logoul cu regularitate, pentru a marca diverse evenimente majore, precum sarbatori nationale, zilele de nastere ale unor oameni celebri si Jocurile Olimpice. In limba engleza, aceste logouri modificate sunt cunoscute sub numele de ”Google Doodles”.