Potrivit ministrului Finantelor se vor putea deduce atat cheltuielile cu formarea profesionala si cu salarizarea profesorilor care vin sa pregateasca un tanar, cheltuielile de cazare si de masa pentru acesti tineri, cat si cele pe care angajatorul ele are cu echipamentele necesare pregatirii profesionale.

"Foarte important este domeniul de pregatire profesionala. Este important in special pentru dumneavoastra (antreprenorii — n.r.) ca si angajator dar si pentru absolventi, pentru tinerii absolventi de liceu. Pentru sustinerea invatamantului si o mai buna pregatire profesionala a tinerilor propunem acordarea de facilitati societatilor interesate de programe de calificare profesionala", a spus Dragu.

Ministrul Finantelor a precizat ca Executivul vrea ca tinerii sa aiba acces mai usor la o pregatire aplicata, scrie Agerpres.

"Vrem ca tinerii sa aiba un acces mai usor la o pregatire aplicata, iar angajatorii sa fie motivati sa investeasca in formarea profesionala a tinerilor. Ma refer aici nu numai la cheltuielile pe care un angajator le are cu pregatirea in mod direct, cu formarea profesionala, cu salarizarea profesorilor care vin sa pregateasca un tanar, cu cheltuielile de cazare, de masa pentru acesti tineri, dar si cheltuieli pe care angajatorul ele are cu echipamentele care sunt necesare pregatirii profesionale. Toate aceste cheltuieli vor fi deductibile din punct de vedere fiscal, facilitand astfel investitiile dumneavoastra in pregatirea profesionala", a spus ministrul Finantelor Publice.

O alta masura anuntata marti de ministrul Finantelor este extinderea scutirii de impozit pe profitul reinvestit pe perioada nedeterminata.