Dacă ești în căutarea unui furnizor de servicii logistice, probabil că știi deja că nu este o sarcină ușoară. Alegerea corectă se va baza pe o analiză aprofundată asupra oportunităților existente în anul 2022.

Un furnizor modern de servicii logistice face mult mai mult decât să transporte pachetele dintr-un loc în altul și să efectueze livrări. O companie de logistică precum Cargus este responsabilă pentru planificarea, controlul, implementarea și monitorizarea transportului, stocării produselor și informațiilor de la un punct A la un punct B.

De asemenea, furnizorul de servicii logistice trebuie să-și asume responsabilitatea pentru siguranța și securitatea coletelor transferate în cadrul unui lanț de aprovizionare. De fapt, tot ceea ce se întâmplă cu un produs după plasarea comenzii intră în sfera de competență a furnizorului de servicii logistice.

Așadar, în 2022, iată cum poți alege cele mai bune servicii de logistică pentru afacerea ta:

În funcție de capacitate și zona de acoperire

Diferite afaceri au nevoi și cerințe diverse atunci când vine vorba de capacitate și zona de acoperire. Așadar, pentru a face cea mai bună alegere, trebuie să analizezi exact care sunt nevoile tale logistice: ce cantitate de produse trebuie să transporți și în ce zone trebuie transportate? Furnizorul de servicii logistice potrivit, trebuie să se alinieze cu nevoile tale.

De aceea, Cargus pune la îndemâna afacerilor o gamă largă de servicii de transport, fiecare având caracteristici speciale în funcție de greutatea pachetelor și zona de livrare. Dar opțiunile de livrare pentru companii de la Cargus au un aspect în comun: livrarea la destinația finală se va face chiar în următoarea zi lucrătoare după plasarea comenzii.

Citeste si:
De ce este important să construim cu o firmă autorizată și cu...
De ce este important să...

În funcție de serviciul pentru clienți

De asemenea, trebuie să determini tipul de serviciu pentru clienți pe care firma de logistică este dispusă să îl furnizeze. Acesta este poate cel mai important criteriu pentru a alege cele mai bune servicii de logistică pentru afacerea ta - serviciul pentru clienți este semnificativ pentru a câștiga încrederea consumatorilor care apelează la produsele tale.

Firma de curierat Cargus oferă o gamă largă de servicii moderne pentru clienții persoane fizice care se definesc prin: eficiență, rapiditate, confort și grijă față de mediu.

În funcție de experiență și stabilitate

Un alt factor important de luat în considerare este legat de cât de multă experiență are furnizorul de servicii logistice și cât de stabilă este organizația lor. Indiferent de complexitatea propriului lanț de aprovizionare, este întotdeauna mai bine să închei o colaborare cu o companie de logistică care are cel puțin câțiva ani de experiență pe piața din România.

Citeste si:
Care sunt principalele provocări în logistică și în FMCG, în 2023?...
Care sunt principalele...

Nu numai că acest lucru te va asigura că furnizorul va înțelege bine industria în care activează afacerea ta, dar și au capacitatea să se ocupe de orice probleme care apar în mod neașteptat. De exemplu, dacă destinatarul nu este acasă în momentul livrării comenzii sau acesta dorește să facă un retur.

În ultimul an, Cargus a rezolvat problema „destinatarului care nu se află la domiciliu în momentul expedierii” și a venit cu o soluție modernă și sustenabilă: Cargus Lockers. Această soluție de livrare permite clienților tăi să redirecționeze coletul într-un compartiment securizat Cargus din apropiere. De asemenea, clienții au posibilitatea să-și ridice comenzile oricând în cele 48 de ore alocate de la livrare.

În funcție de viteză și fiabilitate

Consumatorii societății moderne sunt mai puțin răbdători și probabil că mai exigenți ca niciodată. Altădată, ar fi trebuit să ne îmbrăcăm și să mergem la cel mai apropiat magazin pentru a cumpăra produsele de care aveam nevoie. Acum, tot ce trebuie să facem se rezumă la câteva click-uri pe ecranul telefonului, din confortul propriului living.

Citeste si:
Sunteți în căutarea unor servicii de certificare ISO rentabile și...
Sunteți în căutarea unor...

Afacerile de retail din întreaga lume concurează pentru a face consumul mai ușor, dar este treaba furnizorilor de servicii logistice să își transforme promisiunile de viteză și fiabilitate în realitate.

Prin urmare, alegerea celor mai bune servicii de logistică în 2022 se referă la viteză și fiabilitate. Trebuie să optezi pentru cel mai rapid tip de transport pentru a asigura că livrările ajung la timp, iar serviciile pentru clienți îndeplinesc așteptările și nevoile acestora.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2022 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.