Vom discuta despre măsurile luate de BNR și despre cum arată situația în sistemul bancar din punct de vedere al economisirii și finanțării. De asemenea, transformarea digitală va avea un loc important pe agenda conferinței.

Creșterea economică a țărilor din UE este așteptată să fie mai mică anul acesta, DACĂ va exista, în contextul economic afectat de război, aspect care este aplicabil și României. Țara noastră a suferit deja un șoc negativ pe trimestrul patru (T4) din 2021, care a afectat întregul rezultat al anului precedent în raport cu estimările.

”România, ca stat membru al NATO și UE intră și ea într-un regim de mobilizare specific unei economii de război, chiar dacă nu avem soldați care să meargă pe front și nu suntem în stadiul să adaptăm funcționarea a economiei la ceea ce înseamnă o economie de război, nu avem o raționalizare în economie la produsele de bază, nici chiar la combustibil”, a declarat Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal și speaker la Financial Forum 2022, într-un interviu recent acordat wall-street.ro.

Pe lista speakerilor la Financial Forum 2022 pentru prima zi a evenimentului, 29 martie, se mai află și:

George Niculescu, Secretar de Stat Ministerul Energiei

Ramona Ivan, Director Direcția Relații cu Instituții Naționale și Internaționale CEC Bank

Adrian Codirlașu, Vicepreședinte CFA România

Radu Roșca, CEO Transilvania Investments

Ion Lungu, Director Executiv AFEER

Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal

Bogdan Almași, CEO si co-fondator Ronin

Conferința Financial Forum 2022, organizată în parteneriat cu CEC Bank și Transilvania Investments, va avea loc marți, 29 martie, începând cu ora 11:00. Evenimentul va putea fi urmărit online prin intermediul platformei IC Events și pe Facebook.