Jandarmii din Franța au greșit casa și au aruncat o grenadă în camera unei fetițe de 12 ani

Grenada intrată pe fereastra deschisă a căzut în camera unei fete de 12 ani. Aceasta nu a fost rănită, dar atât ea, cât și mama și frații săi au fost afectați de gazul care a inundat locuința. Mai mult, pentru a le veni mai repede în ajutor, salvatorii au spart ușa apartamentului.

Mama copilei a depus o plângere împotriva Jandarmeriei. Acum, femeia este nevoită să caute o altă casă pentru familia sa. Reprezentanții autorităților spun că grenadele au fost lansate după ce protestatarii au atacat forțele de ordine.


Proteste în Franța. Mesajul manifestanților către Macron

Protestatarii anti-vaccin s-au adunat, sâmbătă, în mai multe orașe din Franța. Aceștia au denunțat intenția președintelui Emmanuel Macron de a „enerva” persoanele care refuză serurile COVID-19 prin înăsprirea restricțiilor privind libertățile lor civile.

La Paris, oamenii din stradă au ripostat adoptând formulările sale, scandând: „Vă vom enerva”. Alții au purtat pancarte pe care scria „Nu permisului de vaccinare”.

Macron a declarat săptămâna precedentă că vrea să îi enerveze pe cei neimunizați, făcându-le viața atât de complicată încât să ajungă să se injecteze. „Persoanele nevaccinate sunt iresponsabile și nedemne de a fi considerate cetățeni”, a completat șeful de stat.