Legătura dintre Omicron și prețul aurului

Aurul spot a scăzut cu 1,6% până la 1.799,39 dolari uncia. Este cea mai mare cădere procentuală pe parcursul unei zile înregistrate în mai mult de o lună. Prin urmare, contractele futures pentru aur din SUA au scăzut cu 1,6%, până la 1.799,00 dolari uncia. Bob Haberkorn, analist principal la firma RJO Futures, a atras atenția că randamentele în creștere pun presiune pe piața aurului.

Indicele american S&P 500 s-a apropiat luni de un nivel record, iar acum piețele de acțiuni caută să îți extindă redresarea în 2022, după șocul provocat de criza sanitară.

În pofida creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19, numărul de decese și spitalizări cu noua variantă a virusului este destul de scăzut, ceea ce face ca guvernele să nu impună restricții. Haberkorn a comunicat că investitorii prognozează că noul val de infecții va fi temporar.

Preţurile aurului au marcat în 2021 cea mai mare scădere anuală începând din 2015, terminând anul cu un declin de 3,6%. Creșterea ratelor dobânzilor și scăderea inflației în SUA pe parcursul anului în curs ar putea afecta aurul, a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo. Specialistul a completat că prețul acestui material ar putea ajunge la finalul lui 2022 la 1.650 de dolari uncia.