Ministrul Economiei a declarat că restaurantele nu vor putea fi deschise în viitorul apropiat, având în vedere nerespectarea regulilor pe terase.

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, spune că va susține prelungirea stării de alertă, având în vedere evoluția pandemiei din țară.

Acesta spune că s-a întâlnit cu reprezentanți ai industriei HoReCa și că deja sunt pregătite regulile pentru deschiderea restaurantelor. Cu toate acestea, ministrul se declară neîncrezător în ceea ce privește apropierea acestui moment.

”Voi susține prelungirea stării de alertă. Evoluția cazurilor nu îmi arată o scădere în așa fel încât să zicem că ne ducem spre un număr cu două cifre a cazurilor de infectare. Am avut întâlniri cu industria HoReCa, am pus la punct la punct inclusiv regulile care ar trebui să fie luate în considerare pentru deschiderea restaurantelor. Le avem pregătite. Din păcate, evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor. Și mâine vom lua în discuție acest lucru, dar repet, nu sunt optimist că acest lucru va întruni o majoritate în așa fel încât să se poată deschide restaurantele”, a declarat Ministrul Economiei.

Acesta spune că autoritățiel trebuie să se convingă întâi că oamenii respectă regulile pe terase și abia apoi se poate pune problema de deschidere a restaurantelor.

”Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut”, a afirmat Virgil Popescu în legătură cu redeschiderea restaurantelor.

Acesta mai spune că în funcție de evoluția pandemiei, despre care speră să fie descrescătoare, ar putea fi deschise restaurantele, însă nu mia devereme de 1 august. Acesta este următorul termen propus pentru următoarele măsuri de relaxare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.