Business 2 Iulie 2020 14:40

În fiecare zi, România se împrumută cu aproximativ 80 de milioane de euro, fără să fie puse la socoteală și dobânzile suplimentare.

Datele vin de la Ministerul de Finanțe, ce a transmis unui parlamentar situația împrumuturilor contractate prin titluri de stat emise pe piața internă, dar și externă, în perioada ianuarie - mai 2020.

În această perioadă, România a luat împrumuturi în valoare de 31,2 miliarde de lei, dar și de 6,45 miliarde de euro. În total, Ministerul Finanțelor s-a împrumutat cu 12,9 miliarde de euro în acest interval.

Astfel, datoria României crește în fiecare zi cu 84,8 milioane de euro. Cât înseamnă asta în costul pe minut? 58.936 de euro, fără să fie luate în calcul dobânzile.

Astfel, datoria României crește în fiecare secundă cu 982 de euro.

Cea mai mare nevoie de bani este pentru a finanța deficitul bugetar de 6,7% din PIB, însă îmrpumuturile sunt folosite și pentru a refinanța datoria publică guvernamentală scadentă anul acesta.

Astfel arată situația împrumuturilor contractate de România în perioada ianuarie - mai 2020:


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.