Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a făcut un anunț, potrivit căruia a „reușit imposibilul” în aprilie, când a finanțat deficitul bugetar la o dobândă medie de 3,5%.

Transparentă și profesionalism!

Am reușit imposibilul. În aprilie 2020 am finanțat deficitul bugetar la o dobândă medie de 3.5% pe an în timp ce guvernul socialist în aprilie 2019 finanța deficitul bugetar la o dobândă medie de 4.5%.

O economie de un punct procentual care înseamnă economii SEMNIFICATIVE la buget. Am economisit bani pe care i-am alocat către sănătate, șomaj tehnic, investiții.

Aceasta peformanta este cu atât mai importanta cu cât vine în conextul celei mai mari crize economice și al estimărilor, exagerate din punctul meu de vedere, despre deteriorarea economiei romanești în perioada următoare.

Citeste si:
Mugur Mihăescu, către Orban: „Opriţi asasinarea economică a...
Mugur Mihăescu, mesaj pentru...

Va garantez ca gasca socialista a lui Ciolacu ar fi intrat în incapacitate de plata astăzi pentru că nimeni nu-i mai finanța. Nu avea nimeni încredere în ei nici în perioada de creștere economica și erau forțați să plătească dobânzi astronomice. Ciolacu TREBUIE să explice de ce a fost de acord să-i sărăcească pe romani și să plătească dobânzi astronomice când econonomia nu era în criză.

Încrederea investitorilor în guvernul PNL este îndreptățită. Voi continua să administrez responsabil și precaut banii românilor. Nu voi susține sub nicio forma cheltuieli bugetare care vor destabiliza economia pe termen mediu și lung”, a scris pe Facebook Florin Cîțu.

Citeste si:
Deficitul bugetar a urcat la 6,36% din PIB în ultimele 9 luni
Deficitul bugetar a urcat la...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.