In marja vizitei oficiale de la Washington, programul ministrului a cuprins si intalnirea cu Paul Thomsen, directorul departamentului pentru Europa al Fondului Monetar International. Agenda discutiilor a cuprins cadrul macroeconomic al Romaniei, ministrul Finantelor dand asigurari ca tara noastra isi va respecta angajamentele asumate cu institutiile financiare internationale de a mentine deficitul sub 3%, iar masurile luate in anul 2019 vor asigura atat pentru acest an, cat si in viitor, o crestere economica sustenabila.

'Suntem o tara sigura pentru investitori, cu o economie sustenabila, cu potential de crestere. De asemenea, Romania inregistreaza progrese in ceea ce priveste stabilitatea cadrului institutional si in consolidarea bugetara, plasarea ferma a datoriei publice pe o traiectorie descendenta, precum si in consolidarea cadrului de guvernanta', a spus Teodorovici.

Intalnirile pe care delegatia romana le-a avut sambata se inscriu in seara dialogului permanent si constructiv al Ministerului Finantelor Publice atat cu oficiali ai agentiilor de rating, cat si cu cei ai Fondului Monetar International", se arata intr-un comunicat.