"Am vazut ca in media sunt deja extrem de multi simpatizanti, poate si un referendum vizavi de sistemul asta presedintie-monarhie, totul e posibil (...) Eu sunt republican. Asa m-am nascut. Am cunoscut din carti partea asta a regalitatii Romaniei. Dar cred ca poporul poate fi intrebat cu privire la lucrul asta. Nu e un lucru rau, tinand cont ca tarile care au monarhii sunt tari dezvoltate", a sustinut Badalau luni la Parlament, potrivit Agerpres.

Intrebat cand ar trebui sa aiba loc acest referendum, Badalau a spus: "E un proiect de viitor la care si politicienii impreuna cu presedintele si foarte multi factori trebuie sa se aseze la masa sa discute. Nu e un proiect care sa-l vanturam pe strada".

El nu a exclus un referendum pentru anul viitor.

"Sigur, totul e posibil. Atat timp cat facem un referendum cu familia traditionala, putem face si o asemenea intrebare catre popor. (...) Eu am spus ca noi, ca partid, nu excludem, eu cel putin nu exclud. Am discutat cu foarte multi colegi, e normal sa intrebam poporul. Nu am discutat cu presedintele partidului despre acest lucru", a mai spus Badalau.