In ultimele trei luni ale anului trecut compania a reusit sa sporeasca productia concentratului de cupru cu 44% si cea a concentratului de zinc cu 371%, in comparatie cu acelasi interval din 2015. In plus, costurile de productie au fost si ele reduse cu 40%, ajungand la suma de 901 $/tona (de la peste 1,500 $/tona in aceeasi perioada din 2015).

„Vast Resources a investit pe tot parcursul anului 2016 in modernizarea si eficientizarea operatiunilor de la mina din Manaila si rezultatele nu au intarziat sa apara. Cu toate ca am intampinat si multe obstacole, precum conditii de vreme extrema, am incheiat cu succes ultimul trimestru al anului trecut, ceea ce ne-a motivat sa continuam investitiile si in 2017,” a declarat Andrew Prelea, Presedinte si Director Executiv al Vast Resources Romania.

Pentru Vast Resources, vesti bune vin si din judetul Bihor, acolo unde compania a incheiat in luna noiembrie programul de forare pentru explorarea iazurilor de decantare de la Faneata. Astfel, britanicii pot incepe studiile de fezabilitate. „In 2016 am inregistrat progrese importante in ceea ce priveste sub-licentierea minei din Baita Plai si speram ca vom rezolva acest aspect in prima jumatate a anului 2017. Aceasta licenta ne-ar permite sa punem in functiune o alta mina in Romania, ceea ce inseamna cresterea locurilor de munca in aceste zone monoindustriale si, bineinteles, investitii importante” a mai declarat Andrew Prelea.

Potrivit unui comunicat remis 9am, obiectivele principale ale companiei pentru Romania in acest an sunt continuarea procesului de modernizare si extinderea minei de polimetalice de la Manaila, dar si inceperea lucrarilor in mina din Baita Plai, respectiv demararea programului de ecologizare a iazurilor de decantare din Faneata.

Vast Resources a anuntat, deja, ca va investi cea mai mare parte din cele 8 milioane de dolari obtinute prin vanzarea unor active din Zimbabwe, in proiectele sale din Romania.