Cea de a saptea editie a festivalului Sarbatoarea Gustului din Romania, desfasurata sub motto-ul „Bun pentru gust, bun pentru sanatate, bun pentru planeta", debuteaza pe 17 noiembrie cu evenimentul „Black Sea Food Summit” ce are ca tema reducerea risipei alimentare, eveniment ce il va avea ca invitat de onoare pe Arash Derambarsh, Consilier municipal in Paris, initiatorul proiectului de lege contra risipei alimentare din Franta, proiect de lege demarat de curand si la nivel mondial.

Lupta impotriva risipei alimentare inseamna mobilizarea consumatorilor, asociatiilor, producatorilor, procesatorilor si distribuitorilor de produse alimentare. Actiuni de combatere a risipei de alimente sunt puse in aplicare in urmatoarea ordine de prioritate:
- Prevenirea risipei de alimente
- Folosirea alimentelor nevandute, proprii pentru consumul uman, prin donare sau prelucare
- Utilizarea acestora ca hrana pentru animale
- Utilizarea compostului pentru agricultura sau pentru a produce energie, inclusiv biogaz.

Evenimentul va avea loc in cadrul targului ROMHOTEL in data de 17 noiembrie 2016, intre orele 13.00 – 17.00, in Sala Sadoveanu, pavilion C4 – C5 la ROMEXPO.

Sarbatoarea Gustului este un festivalul gastronomic, educativ, cultural, profesional ce impartaseste valorile economiei circulare in Romania, propunandu-si educarea gustului in randul tuturor consumatorilor si cu precadere in randul copiilor si al parintilor printr-o campanie cu scop educativ desfasurata in scoli, prin informarea si transparenta pedagogica asupra produselor, originii lor, a modului de productie si a trasabilitatii acestora si prin promovarea unui comportament eco-responsabil.