Conform cercetarii de piata efectuata pe primele 11 luni din anul 2015 de ZF si preluata de MEDIAFAX, Apple vinde pe piata din Romania 6% din numarul total de telefoane inteligente, aproximativ cat vinde Samsung intr-o singura luna in sezonul de varf. Din 2,6 milioane de smartphone-uri comercializate in Romania in perioada ianuarie - noiembrie 2015, peste un milion au fost livrate de Samsung.

Avand un portofoliu restrans de modele care se pozitioneaza in segmentul premium, Apple a vandut in perioada mentionata, in Romania, aproximativ 150.000 de iPhone-uri cu o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, conform sursei mentionate.

Spre comparatie, gigantul sud-coreean Samsung a obtinut circa 46% din sumele cheltuite de romani pe smartphone-uri (peste 230 milioane de euro), comercializand insa peste un milion de terminale inteligente, adica 40% din piata totala.

Conform ZF, diferenta este data de structura diferita a portofoliilor de telefoane ale celor doua companii, respectiv de ponderea mare a telefoanelor Samsung cu pret mai mic.