In cele ce urmeaza iti vom prezenta 12 lucruri interesante si amuzante despre internet. Daca stii alte lucruri interesante pe care noi le-am omis, nu ezita sa le impartasesti cu noi.

1. Cantitatea informatiilor stocate pe Internet este enorma. Sunt indexate cel putin 4.73 miliarde de pagini web, conform site-ului http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

6. Garfield, celebra pisica din desene animate, a oferit, la un moment dat, un serviciu de e-mail gratuit. Poti ghici numele de domeniu? A fost gmail.com, ulterior achizitionat de Google.

7. Se estimeaza ca 65% dintre americani se uita la TV si folosesc Internetul simultan. 80% dintre americani sunt online.

8. Prima camera web a fost folosita la Universitatea din Cambridge, in laboratorul de informatica. Nu, nu a fost folosita pentru Skype sau FaceTime; aceasta a fost folosita pentru a urmari o cana cu cafea.

9. Cele mai scumpe 5 domenii web din lume sunt : insurance.com, sex.com, hotels.com, fund.com, porn.com.

10. Activitatile comerciale on-line au fost strict interzise pana in 1992, cand Congresul American a adoptat Scientific Advanced Technology Act, o lege prin care interesele comerciale erau permise si on-line. Se crede ca aceasta lege a fost cea care a contribuit la cresterea uriasa a internetului.

11. In zilele noastre, una din sase casatorii se datoreaza internetului, cuplurile cunoscandu-se online.

12. Cuvantul "e-mail" a fost interzis de catre Ministerul Culturii din Franta in 2013. Angajatii guvernamentali nu mai au voie sa foloseasca cuvantului englez e-mail. In schimb, ei pot folosi cuvantul "courriel". Decretul se aplica tuturor angajatilor din ministerele franceze, documentelor, publicatiilor si site-urilor web apartinand acestora.

//