Parlamentarii PNL au prezentat, luni, dupa o serie de consultari cu structurile asociative din domeniu, o initiativa legislativa in sensul reducerii TVA la produsele din carne, care sa fie aplicata in a doua jumatate a acestui an.
"Proiectul presupune reducerea TVA. Initial ne-am gandit la 5%, sa ajungem la acelasi nivel cu TVA din Ungaria pentru carne in vie si carcasa, insa pentru a exista aceeasi masura am predat proiectul pentru TVA redus la 9% pentru tot ce inseamna carne. Din discutiile cu federatiile s-a ajuns la urmatoarea concluzie, sa mergem cu TVA pe tot lantul, deci tot ce inseamna carne si produse din carne pe tot lantul", a declarat Nini Sapunaru, potrivit MEDIAFAX.
Deputatul PNL a sustinut ca proiectul a fost depus si va intra in dezbaterea Senatului in urmatoarea luna de zile.
El a mentionat ca prin reducerea TVA la carne vor scadea implicit preturile la raft, dar si "exporturile false" spre Ungaria si alte tari vecine.
Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a precizat ca aceasta masura a fost enuntata de Guvern, insa liberalii sunt reticenti fata de vointa politica de a promova reducerea TVA.
"Suntem reticenti ca o masura care pana la urma este ceruta de mediul de afaceri, de producatori, ar putea fi pusa in practica de Guvern, fiindca se vede atitudinea Guvernului la o masura care a fost asumata cu termeni clari, 1 iulie, pentru reducerea CAS cu cinci procente. Daca exista o vointa politica, un angajament real al premierului, ministrului Agriculturii, al noii coalitii pentru asemenea masuri, noi am depus proiectul de lege si el poate fi sustinut de Guvern", a precizat Scutaru.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului PNL initiaza un proiect pentru reducerea TVA la carne si produse din carne.