Astfel, in urma unei hotarari a Consiliului ASF din 23 iulie, institutia l-a amendat cu 50.000 de lei pe presedintele directoratului Omniasig, Mihail Tecau, si pe vicepresedintele directoratului Omniasig, Artur Borowinski.

De asemenea, un membru al directoratului Omniasig, Daniela Camelia Covacescu, a fost sanctionat cu amenda de 30.000 de lei.

In plus, ASF a stabilit termene de 30 sau 60 de zile pentru ca societatea sa rectifice neregulile constatate.

"Consiliul CSA a dispus, in data de 26 aprilie, efectuarea unui control la Omniasig, avand ca tematica verificarea modului de instrumentare a dosarelor de dauna, precum si a modului de respectare a Ordinului 11/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind procedura de solutionare a petitiilor referitoare la activitatea asiguratorilor si intermediarilor in asigurari", se arata intr-o informare a ASF publicata pe pagina web a institutiei, transmite MEDIAFAX.

In urma unui control desfasurat la Omniasig in perioada 16 mai - 14 iunie, reprezentantii ASF au constatat ca evidenta contabila si operativa societatii nu permite intocmirea corecta a rapoartelor solicitate de catre autoritatea de supraveghere.

In plus, rezervele de dauna avizate sunt subevaluate, atat la data de 31 decembrie 2012, cat si la data de 30 aprilie 2013 si nu sunt constituite la valoarea si in momentul luarii la cunostinta despre pretentiile asiguratilor/pagubitilor.

Totodata, reprezentantii ASF au constatat ca nu au fost respectate prevederile legale in ceea ce priveste avizarea, constatarea prejudiciilor si plata despagubirilor, iar procedura privind modalitatea de solutionare a petitiilor nu este in concordanta cu prevederile normelor.

ASF l-a amendat cu 50.000 lei si pe seful departamentului de daune al Euroins, Stamov Bozhidar Stoyanov, si i-a retras avizul pentru aceasta functie.

De asemenea, in urma controlului, autoritatea de supraveghere a stabilit in sarcina societatii mai multe obligații, printre care revizuirea tuturor dosarelor de dauna respinse de societate pentru care termenul de prescriptie nu a intervenit si gestionarea acestora in conformitate cu prevederile in vigoare.

"ASF a constatat unele neclaritati in ceea ce priveste modul de gestionare de catre Euroins a dosarelor de dauna RCA si a solicitat companiei clarificari. Numarul mare de dosare de dauna eliminate din rezerva de dauna, apreciat drept «semnificativ» de catre controlul ASF, a creat premisele unor verificari suplimentare", se arata in informarea institutiei.

Corpul de control al ASF a verificat prin sondaj 22 dintre dosarele de dauna respinse (dintr-un total de 12.626 dosare respinse in 2012) si a constatat ca in niciunul dintre dosarele verificate prin sondaj nu exista o justificare legala si temeinica pentru neincluderea in rezerva de dauna a sumelor aferente.