"Il acuz public pe presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, de o pasivitate suspecta. Saptamana aceasta ANISP va analiza cu avocatii posibilitatea intocmirii unei plangeri penale pentru abuz in serviciu pentru nerespectarea obligatiilor pe care le are si ii vom cere plata daunelor identificate in litigiul pe care l-am deschis si pe care a considerat ca nu are competenta sa-l solutioneze. Pagubele le-au suferit opt operatori telecom, membri ai ANISP, iar raspunsul de la ANCOM a fost ca nu are baza legala sa intervina", a declarat presedintele ANISP, Mihai Batraneanu, la o dezbatere organizata de o revista de specialitate.

El a adaugat ca, in baza acestui raspuns, ANISP considera ca asociatia nu poate "sa isi gaseasca dreptatea in Romania".

"In acest context, ANISP a facut saptamana plangere la Comisia Europeana, in care am solicitat declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei pentru ca ANCOM si Consiliul Concurentei nu isi respecta obligatiile din tratatul de aderare. Noi am dat in judecata Romania pentru aceasta bataie de joc, in care institutiile statului care ar fi trebuit sa intervina si care ar fi trebuit sa isi faca datoria, fac slalom prin legislatie si spun ca nu sunt abilitate sa intervina", a afirmat seful ANISP, scrie MEDIAFAX.

Batraneanu a aratat ca ANISP a notificat si Presedintia Romaniei si pe premierul Victor Ponta despre monopolul retelei Netcity.

"Acum mai bine de 10 ani am luptat sa scap de monopolul Romtelecom si astia imi spun acum ca Netcity nu este monopol. Ne cred tampiti, domnilor", a exclamat presedintele ANISP.

Potrivit contractului de concesiune al retelei Netcity, a continuat Batraneanu, Primaria Capitalei nu va permite tertilor sa construiasca retele paralele Netcity.

"De asemenea, nici retelele altor furnizori de servicii publice nu pot fi utilizate pentru infiintarea unor retele similare Netcity. Aceste aspecte sunt prinse in clauzele contractului de concesiune", a spus reprezentantul asociatiei.

Batraneanu, unul dintre pionierii industriei de servicii de internet, a vandut in anul 2004 furnizorul de servicii PCNet catre RCS&RDS. El este proprietarul portalului online ROL.ro.