Auto 15 Iunie 2020 18:00

Mini va lansa două SUV-uri noi în următorii ani. Britanicii vor dezvolta un model electric în colaborare cu Great Wall și un SUV de dimensiuni apropiate de cele ale actualului BMW X3.

MINI Countryman (foto) este singurul SUV din gama constructorului britanic, însă în perioada următoare, portofoliul ar urma să crească. Conform unor rapoarte recente, Mini pregătește două SUV-uri noi.

Unul dintre acestea va fi complet electric și va fi dezvoltat în colaborare cu Great Wall, ca parte a acordului semnat de Grupul BMW cu constructorul chinez. Viitorul SUV va avea dimensiuni apropiate de cele ale actualului BMW X1 și va utiliza o platformă nouă. În plus, SUV-ul ar urma să mizeze pe o generație nouă de acumulatori, fără cobalt. Conform acelorași surse, bateriile vor fi dezvoltate de SVolt, companie care a făcut parte din portofoliul Great Wall Motors până în 2018. Citește continuarea pe automarket.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2020 - 06 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.