ASF și-a dat acordul: Asigurările RCA, plafonate la nivelul din februarie 2023
Guvernul a amânat cu o săptămâna adoptarea proiectului prin care RCA-ul să se vândă la prețul de anul trecut. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să analizeze toate propunerile venite din partea industriei și să facă eventuale modificări.
Drept urmare, cine trebuie să-și încheie o asigurare obligatorie până atunci, o face la un preț mult mai mare, în comparație cu cel care urmează să fie plafonat. De exemplu, un șofer care are vârsta sub 40 de ani și o mașină cu un motor 1,4 litri, plătește astăzi 1.236 de lei, în condițiile în care, acum un an, plătea 917 lei. Brokerii, transportatorii și chiar Consiliul Concurenței au transmis către ASF mai multe propuneri de modificare a hotărârii privind plafonarea.
Analiștii susțin că măsura nu ar stabiliza piața
Analiștii spun că măsura de plafonare a tarifelor RCA nu ar stabiliza piața. „Dacă e ordin, cu plăcere. Măsura va fi înghiţită de piaţă. iar când vor expira plafonările, preţurile vor creşte mai mult, pentru că pierderile vor trebui recuperate”, a declarat Gabriel Biriș, analist fiscal.
„Cineva va avea de suferit...că vor fi asigurătorii, că vor fi distribuitorii, că vor fi unităţile reparatoare, prestatorii de servicii. Dar cel mai important este că vor suferi păgubiţii”, este de părere Dorel Duță, președinte UNSICAR.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Startup Elites 2023: workshop-uri pentru participanți partea a IV-a
Sursa: start-up.ro
-
Un nou magazin Zara Home a fost inaugurat în București
Sursa: retail.ro
-
Recycllux este start-up-ul românesc ce poate elimina plasticul din Marea Neagră
Sursa: green.start-up.ro
-
Cum să scapi de neliniști și să eviți gândurile cele multe
Sursa: garbo.ro
-
Claudia Pătrășcanu iubește din nou! Primele declarații despre noul iubit
Sursa: kudika.ro
-
De ce creditele verzi reprezintă doar sub 3% din portofoliile băncilor
Sursa: futurebanking.ro
-
Mașinile sunt cei mai mari „turnători”: De ce culeg automobilele date despre...
Sursa: wall-street.ro