Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că a fost eliberat primul număr de înmatriculare verde.

Primul număr de înmatriculare verde din România

MAI anunță că de luni, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România pot beneficia de numerele verzi de înmatriculare.

"Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat. De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător! Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde.”, a anunțat MAI printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.

În cazul mașinilor care sunt de înmatriculate și care respectă criteriile de acordare a "numerelor verzi", vor putea fi doar preschimbate, la cerere, începând de luni.

„În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.”, a mai scris MAI.

Reprezentanții MAI afirmă că prin introducerea în circulație a numerelor verzi în cazul mașinilor electrice se urmărește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să își dorească să treacă la asemenea mijloace de transport ecologice și econome.

„Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.”, a mai subliniat MAI.

Citeste si:
Audi are noi planuri electrice pentru Dakar 2024
Audi are noi planuri...

Ministerul de Interne speră ca în România să fie cât mai multe mașini cu numere verzi pentru a putea proteja mediul și pentru a economisi bani pentru carburanți.

„Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!", este mesajul transmis, luni, de Ministerul de Interne pe pagina de Facebook.

STUDIU: 19% dintre proprietarii de mașini electrificate s-au întors la un vehicul cu motor termic

Un studiu realizat de Universitatea din California a dezvăluit că 18% dintre proprietarii de vehicule electrice și 20% dintre cei care au deținut o mașină plug-in hybrid, s-au întors la o mașină echipată doar cu motor termic.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.