Primul număr de înmatriculare verde din România

MAI anunță că de luni, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România pot beneficia de numerele verzi de înmatriculare.


"Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat. De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător! Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde.”, a anunțat MAI printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.


În cazul mașinilor care sunt de înmatriculate și care respectă criteriile de acordare a "numerelor verzi", vor putea fi doar preschimbate, la cerere, începând de luni.


„În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.”, a mai scris MAI.


Reprezentanții MAI afirmă că prin introducerea în circulație a numerelor verzi în cazul mașinilor electrice se urmărește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să își dorească să treacă la asemenea mijloace de transport ecologice și econome.


„Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.”, a mai subliniat MAI.


Ministerul de Interne speră ca în România să fie cât mai multe mașini cu numere verzi pentru a putea proteja mediul și pentru a economisi bani pentru carburanți.


„Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!", este mesajul transmis, luni, de Ministerul de Interne pe pagina de Facebook.



STUDIU: 19% dintre proprietarii de mașini electrificate s-au întors la un vehicul cu motor termic

Un studiu realizat de Universitatea din California a dezvăluit că 18% dintre proprietarii de vehicule electrice și 20% dintre cei care au deținut o mașină plug-in hybrid, s-au întors la o mașină echipată doar cu motor termic.