"Parerea mea este ca Romania este obligata sa invinga Italia. Un egal nu ne ajuta prea mult. Italia are o aparare mai slaba decat Franta, fara Cannavaro sunt morti. Chiar daca e greu, cred in calificare. Parerea mea e ca vom invinge Italia cu 2-1, dubla Mutu sau Daniel Niculae. Totusi, as vrea ca dubla sa fie reusita de Daniel Niculae, este prietenul meu si ii tin pumnii", a declarat Daniel Pancu, care a evoluat in Italia, la Cesena, in sezonul 1999-2000.

Fundasul echipei Real Madrid, Fabio Cannavaro, s-a accidentat luni, 2 iunie, la glezna stanga, la primul antrenament sustinut de nationala Italiei in Austria.

Intrebat ce parere are despre prestatia Romaniei contra Frantei, jucatorul rapidist a afirmat: "Rezultatul este foarte bun, iar Romania nu avea cum sa evolueze altfel. Domnul Piturca a ales cea mai buna tactica. Nu se problema ca Romania nu stie sa atace, contra Frantei tactica a fost defensiva, dar nimeni nu trebuie acuzat".

Pancu a adaugat ca este convins ca Adrian Mutu isi va arata valoarea contra Italiei: "Mutu ii stie foarte bine pe italieni. Le va arata ca are valoare. El nu a jucat slab cu Franta, ci a fost nevoit sa evolueze mai retras. Cred foarte mult in calitatile lui. Va face lucruri bune contra Italiei". Jucatorul Rapidului nu a uitat nici de partida cu Olanda: "Este cea mai puternica echipa din grupa. Cu ea va fi cel mai greu. Olandezii joaca un fotbal spectaculos, placut ochiului".